Ge­vul­de ar­ti­sjok­bo­dems

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht 6 personen
3 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng de ricotta, de pecorino en de salie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vul de artisjokbodems met het ricottamengsel en strooi het amandelschaafsel erover. Zet de artisjokken in de ingevette ovenschaal en leg de tomaten ernaast. Verdeel 2 eetlepels olie over de tomaten en bestrooi ze ruim met (zee)zout en peper. Zet de schaal 15 minuten in de oven tot de amandelen mooi bruin zijn. Serveer de artisjokbodems en de tomaten op de rucola, bedruppel ze eventueel met het vocht van de tomaten.

Tip:

Neem in plaats van losse tomaatjes, trostomaten aan de tak. Deze zijn net iets zoeter en voller van smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.