Ro­mi­ge bos­uit­jes­soep

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smelt de boter in een soeppan en bak de aardappelblokjes met het wit van de bosui en de helft van het groen van de bosui 3-4 minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon toe en kook de soep in 10-15 minuten gaar. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout, (versgemalen) peper en de nootmuskaat. Serveer de soep in kommen en bestrooi met het groen van de bosui en de peterselie.

Tip:

Deze soep vormt samen met een salade van kropsla met gepocheerd ei (recept elders op de site) een volwaardige maaltijd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.