Oos­ter­se kip­sa­la­de

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng de sambal met 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie. Wrijf de kipfilethaasjes hiermee in en marineer ze 5 minuten. Kook de peultjes en de bospeen 3 minuten in ruim water met zout. Spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken. Rooster de kipfilets in een grillpan in 8-10 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen op een bordje. Rasp de groene schil van de lime en pers de vrucht uit. Roer het sap met 1 eetlepel sojasaus, 3 eetlepels sesamolie, de limoenrasp en zout en peper naar smaak tot een dressing. Maak de slablaadjes los van de kroppen en verdeel ze over 4 borden. Verdeel de peultjes, bospeen en bosui erover en besprenkel met de dressing. Leg de kipfilethaasjes erop en bestrooi met de sesamzaadjes.

Tip:

Deze salade vormt samen met een noedelsoep met verse koriander (recept elders op de site) een volwaardige maaltijd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.