Spi­na­zie­sa­la­de

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 106

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de parmaham op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de ham in 10 min. bruin en krokant. Pers de knoflook. Snijd het brood in grove dobbelstenen en schep ze om met de citroenolie en de knoflook.
  2. Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en bak de croutons al omscheppend in 5 min. bruin en krokant. Schep de spinaziebladeren en de basilicumblaadjes om met de olijfolie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zeezout. Verdeel de salade over diepe borden. Verdeel de citroencroutons en de verbrokkelde krokante parmaham over de salade.

combinatietip:

Lekker met grof bruinbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g parmaham

Leg de parmaham op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de ham in 10 min. bruin en krokant.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • ¼ stokbrood
  • 2 el citroenolie

Pers de knoflook. Snijd het brood in grove dobbelstenen en schep ze om met de citroenolie en de knoflook.

4
4

Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en bak de croutons al omscheppend in 5 min. bruin en krokant.

5
5
  • 300 g spinazie
  • 15 g verse basilicum
  • 3 el olijfolie extra vierge

Schep de spinaziebladeren en de basilicumblaadjes om met de olijfolie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zeezout.

6
6

Verdeel de salade over diepe borden. Verdeel de citroencroutons en de verbrokkelde krokante parmaham over de salade.

combinatietip:

Lekker met grof bruinbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.