Kal­koen­fi­let met ap­pel-cran­ber­ry­com­po­te

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 16

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

1/4 van boter met 1 el olie in grote koekenpan verhitten en hierin aardappelpartjes in 15 min. goudbruin bakken. Geregeld omscheppen. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden. Appels met compote en 25 g boter in pannetje mengen, aan de kook brengen en ca. 10 min. laten koken. Ondertussen bonen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 8 min. gaarkoken. Afgieten. Uien pellen en snipperen. Laatste 5 min. met aardappelpartjes meebakken. Tijmblaadjes van takjes halen. Plakjes kalkoen met zout, peper en helft tijm bestrooien. Rest boter met 1 el olie verhitten en hierin plakjes kalkoen om en om in ca. 3 min. bruinbakken. Rest tijm met boontjes mengen. Vlees, aardappelpartjes en boontjes over 4 borden verdelen. Compote er apart bijgeven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 12-13

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.