Kip pi­ri pi­ri met si­naas­ap­pel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 634 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de kip in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp het oranje deel van de sinaasappelschil, schil hem en snijd het vruchtvlees in partjes. Rooster het sesamzaad goudbruin in een hete pan zonder olie of boter. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui en de knoflook 2 min. Voeg de spinazie toe en schep regelmatig om. Voeg de sinaasappelpartjes en de helft van de sesamzaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de warme rijst met de rest van de sesamzaadjes en voeg naar smaak peper toe. Bestrooi de kip met de sinaasappelrasp. Verdeel de kip, spinazie en rijst over 4 borden.

video

Kip ver­de­len

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 634 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 12-13

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.