Groen­te­ri­sot­to met brie en ba­si­li­cumolie

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 82

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

2 el olie in diepe pan verwarmen en hierin groenten 3 min. zachtjes bakken. Vuur hoog zetten, rijst toevoegen en 1 min. al roerend meebakken. 1/2 l bouillon toevoegen, aan de kook brengen en onder geregeld roeren in ca. 15 min. gaarkoken. Als vocht bijna is opgenomen door rijst, rest van (hete) bouillon toevoegen. Balsamicoazijn in slaschaal met 4 el basilicumolie mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Ondertussen roombrie in kleine stukjes snijden en door risotto roeren. Sla door dressing mengen en helft pijnboompitten erover strooien. Risotto over 4 diepe borden verdelen. Rest pijnboompitten erover strooien en rest olie erover druppelen. Salade erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 893 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 57 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 12-13

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.