Zee­vruch­ten­pilau met ma­ïs en prei

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 591 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 10-11

Zeevruchtenpilau met maïs en prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zee­vruch­ten­pilau met ma­ïs en prei

1
1
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 3 el olijfolie
  • 300 g prei

Los de bouillontabletten op in 1l kokend water. Verwarm in een ruime pan olie en bak hierin prei al 2 min. omscheppend.

2
2
  • 400 g basmatirijst

Voeg de rijst en bouillon toe (op en kopje na). Breng tegen de kook en kook op laag vuur met deksel op de pan ca. 10 min.

3
3
  • 340 g maiskorrels
  • 500 g gemengde zeevruchten

Voeg de uitgelekte maïs en bevroren zeevruchten toe en laat in ca. 5 min. gaar worden. Als de rijst droog is maar nog niet helemaal, voeg dan nog wat bouillon toe.

4
4
  • 15 g verse dille

Hak de dille fijn. Schep door de pilau en voeg naar smaak peper en zout toe. Schep op borden de pilau.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.