Brood­rol­le­tjes met an­sjo­vis­bo­ter en Hol­land­se gar­na­len

  • borrelhapje
  • 6 stuks
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 6 stuks
3 65

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm 25 g boter in een steelpan en laat de ansjovis daarin al roerend smelten. Schep de knoflook en de paprika erdoor en laat de paprika in 3-4 min. zachtjes gaar worden. Roer het ansjovismengsel met de peterselie en peper naar smaak door de rest van de boter. Snijd van 3 lange sneden brood de korsten af en bestrijk ze royaal met de ansjovisboter. Verdeel de rucola en de garnalen erover. Rol de sneden brood stevig op, begin aan een korte kant. Verpak de broodrollen strak in vershoudfolie en laat ze in de koelkast in 1 uur stevig worden. Snijd de broodrollen met een scherp mes in 6-8 mooie plakjes en leg op een schaal.

Tip:

U kunt de broodrolletjes een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar verpakt in vershoudfolie in de koelkast. Snijd daarna in plakjes.

Tip:

Laat een ongesneden brood op de broodafdeling in de lengte snijden.

Tip:

Maak van de andere sneden eenzelfde soort broodrollen of maak er sandwiches van.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.