Ri­cot­taca­ke­jes

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

Keukenspullen
  • soufflévormpjes (Ø 12-15 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de ricotta met de Pecorino Romano en de eieren. Roer de fijngesneden zongedroogde tomaatjes erdoor en breng op smaak met peper. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel het ricottamengsel over de vormpjes en bestrooi met de pijnboompitten. Bak de ricottacakejes in 20 min. goudbruin en gaar en serveer ze lauw of koud.

Tip:

Ook lekker: vervang de zongedroogde tomaatjes door wat fijngesneden zwarte olijven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.