Kruid­koek van Oma Lub­je

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(165)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 16 stuks
4 165

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tulbandvorm inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, de kaneel, de kruidnagel en de nootmuskaat en roer er de melk door tot een cakebeslag. Schep er daarna de abrikoos en de pistachenoten door.
  2. Bestrooi de ingevette bakvorm met amandelschaafsel en schep het beslag erin. Bak de kruidkoek 45 minuten in het midden van de oven.

Tip:

Familierecept AllerHande 3 2008. 'Even snel een Oma Lubje maken voor bij de thee,' is een veelgehoorde uitroep in de familie van Janneke Lub en haar dochter Nora. Een 'oma Lubje' is een kruidkoek die al vier generaties wordt gebakken. Zowel Janneke oma als haar moeder volgden steevast het oorspronkelijke recept. Zelf is ze gaan variëren. 'Soms maak ik een Lubje met abrikoos en dan weer één met bijvoorbeeld zonnebloempitten.' Nora voegt soms amandelen en pijnboompitten aan het recept toe.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.