Laag­jes­ca­ke

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 8 stuks
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster de pistachenootjes op laag vuur in een antiaanbakpan tot ze beginnen te geuren. Zorg dat ze niet verkleuren. Maal in de keukenmachine of met de staafmixer de mascarpone met de kristalsuiker, de munt en het limoensap tot een groene massa. Snijd de cake horizontaal in 3 delen, besmeer het onderste deel met de helft van het mascarponemengsel, leg het volgende deel van de cake erop en besmeer met de andere helft van het mascarponemengsel. Roer de poedersuiker met de grenadine tot een stevig glazuur. Leg het laatste deel van de cake erop. Bestrijk de bovenkant van de cake ruim met het groene glazuur, bestrooi de cake met de pistachenootjes en de gesuikerde paaseitjes. Laat een halfuur op een koele plek opstijven en serveer de cake in plakken.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.