Ge­gril­de kip­spies­jes met kap­per­tjes-li­moen­dip

  • borrelhapje
  • 8 stuks
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje 8 stuks
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pers beide limoenen uit. Roer in een schaal de helft van het limoensap met 2 eetlepels olijfolie, de rozemarijn en de knoflook door elkaar. Breng de marinade op smaak met de chilipeper. Schep de kipfilet door de marinade en laat de kip minstens 30 minuten marineren. Roer een dip van de resterende olijfolie en 1 eetlepel limoensap. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met zout en (chili)peper. Rijg de kipfilet aan de satéstokjes. Verhit een grillpan en rooster de kipspiesjes in circa 5 minuten goudbruin en gaar; draai ze 2 of 3 keer om. Serveer per persoon 2 kipspiesjes of serveer alle kipspiesjes op één grote schaal, en geef de kappertjes-limoendip erbij.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 9 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.