Ver­se kip­pen­bouil­lon met bla­der­deeg­vorm­pjes

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 6 personen
2 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng in 2 liter water de kippenbouten aan de kook met de tijm, de peper, de helft van het citroensap, de bospeen en 2 bosuitjes. Laat 1 uur zachtjes trekken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Steek of snijd figuren uit het bladerdeeg. Bestrijk ze met het ei en bestrooi ze met sesamzaad. Bak ze op de bakplaat in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Haal de bouten uit de bouillon, verwijder het vlees van het bot en snijd dit in blokjes. Schep het kippenvlees terug in de bouillon en breng op smaak met zout, (versgemalen) peper en de rest van het citroensap. Roer de kruiden door de bouillon, strooi de laatste ringen bosui erover en serveer direct met de bladerdeegvormpjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.