Gro­ve erw­ten­soep met soep­sten­gels

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • soeppan
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spek en stukjes vlees (uit pakket) met erwten en 2 l koud water aan de kook brengen. Ca. 60 min. op laag vuur zachtjes laten koken. Laatste 10 min. worst en soepgroenten toevoegen en laten meekoken. Naar smaak zout en peper toevoegen. Ondertussen oven voorverwarmen op 200 °C. Ei loskloppen. Elk vel bladerdeeg bestrijken met wat losgeklopt ei en in 6 repen snijden. Bestrooien met (grof) zout en (grofgemalen) peper. Repen op bakplaat in midden van hete oven plaatsen en in ca. 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Worst en spek uit pan kleinsnijden. Soep, worst en spek over 4 grote soepkommen verdelen. Soepstengels er apart bijgeven.

video

Bla­der­deeg­sten­gels ma­ken

Instructievideo - 01:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 708 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 08-09

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.