Gar­ga­mels kaas-to­ver­pot

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • (zwarte) kaasfonduepan met rechaud
  • fonduevorken

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Brood in plakjes snijden. Druiven in kleine trosjes verdelen. Tomaten schoonmaken en komkommer in reepjes snijden.
  2. Boter in pan met dikke bodem smelten. Al roerend bloem erdoor scheppen en 1 min. bakken.
  3. Beetje bij beetje 200 ml melk al roerend toevoegen. Blijven roeren tot saus dik en glad is. Geraspte kaas en rest van melk al roerend met houten lepel toevoegen tot alle kaas gesmolten is. Citroensap en zout en peper naar smaak erdoor roeren.
  4. Kaasfondue in zwarte pot op tafel zetten. Schaaltjes met brood, groenten en fruit eromheen zetten.
  5. Aan tafel brood, fruit en groenten in kaasfondue dopen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 816 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 08-09

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.