Worst­jes in mos­terd­saus met rog­ge­brood

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappelen in ruim water met wat zout in ca. 15 min. gaarkoken. Bleekselderij schoonmaken, elke stengel halveren en in vieren snijden. Bleekselderij in ruim kokend water met wat zout in 6-8 min. beetgaar koken. Afgieten. Ui en knoflook pellen, ui in ringen en knoflook in plakjes snijden. Roggebrood verkruimelen. Roggebroodkruimels 3 min. in droge hete koekenpan op hoog vuur bakken. 50 g boter verhitten in koekenpan. Hierin ui en knoflook 3 min. bakken. Worstjes toevoegen en 3 min. meebakken. Mosterd, bouillontablet en 1/2 kopje water toevoegen en op laag vuur zachtjes mee verwarmen. Bleekselderij mengen met rest boter en naar smaak peper. Bleekselderij, aardappelen en worstjes met saus over 4 borden verdelen. Roggebroodkruimels over bleekselderij strooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 554 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 08-09

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.