Pas­ta­oven­scho­tel­tje met pa­pri­kasaus en broc­co­li

De paprikasaus heeft een lekker uitgesproken smaak die het gerecht power geeft.

(162)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De paprikasaus heeft een lekker uitgesproken smaak die het gerecht power geeft. 4 personen
3 162

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 een persoons ovenschaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook en de broccoli 2 min. Voeg wat eetlepels water en de Italiaanse kruiden toe en roerbak nog 3-4 min.
  2. Laat de paprika's uitlekken. Pureer de paprika's met de paprikapoeder tot een gladde saus. Verdun de saus met een beetje kookvocht van de pasta. Giet de pasta af en roer de paprikasaus erdoor. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Vet de ovenschaaltjes in.
  3. Doe de pasta in de ovenschaaltjes, verdeel de broccoli erover en schep hierop de hüttenkäse. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de pasta in 15-20 min. goed heet worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pastaovenschoteltje met paprikasaus en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­oven­scho­tel­tje met pa­pri­kasaus en broc­co­li

1
1
  • 300 g macaroni grande

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 400 g broccoliroosjes

Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook en de broccoli 2 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden

Voeg wat eetlepels water en de Italiaanse kruiden toe en roerbak nog 3-4 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 465 g geroosterde paprika's
  • 1 el paprikapoeder

Laat de paprika's uitlekken. Pureer de paprika's met de paprikapoeder tot een gladde saus. Verdun de saus met een beetje kookvocht van de pasta.

5
5
  • 2 el olijfolie

Giet de pasta af en roer de paprikasaus erdoor. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Vet de ovenschaaltjes in met olie.

6
6
  • 200 g hüttenkäse

Doe de pasta in de ovenschaaltjes, verdeel de broccoli erover en schep hierop de hüttenkäse. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak.

7
7

Schuif de schaaltjes in de oven en laat de pasta in 15-20 min. goed heet worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.