Ge­vul­de ui­en met rijst en pijn­boom­pit­ten

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 353 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 30 x 40 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de uien horizontaal en haal de binnenste lagen eruit, zodat elke uihelft nog uit 2 lagen bestaat. Zet de uitgeholde uihelften in de ingevette ovenschaal. Snipper het binnenste van de uien fijn. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de gesnipperde ui zachtjes glazig. Roer de rijst en 1 eetlepel kruidenmix erdoor en bak al roerende nog 1-2 minuten. Schenk de helft van de wijn erbij en laat die al roerende verdampen. Schenk dan de bouillon erbij en stoof de rijst in 20 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze iets afkoelen. Meng de helft van de kaas met de pijnboompitten en de rest van de kruidenmix. Roer de rest van de kaas door de rijst en breng deze op smaak met zout en peper. Vul de uihelften hoog op met de rijst en strooi het kaasmengsel erover. Schenk de rest van de wijn op de bodem van de schaal. Laat de uien in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar worden. Lekker bij een rollade of varkensfiletlapjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 353 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.