Oven­aard­ap­pel­tjes met ge­pa­neer­de vis

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelparten 10 min. in een bodem water met een beetje zout. Giet de parten af en laat even afkoelen. Verwarm intussen de oven voor op 225 °C. Schep de aardappelparten om met 3 el olijfolie en bestrooi ze met zout. Leg ze met de takjes rozemarijn en de tenen knoflook ertussen op de bakplaat. Bak de aardappelparten in de oven in 20 min. goudbruin, schep af en toe om. Kook de winterpeenblokjes in een bodem water met zout in 20 min. zacht en gaar. Dep de visfilets droog, bestrooi ze ruim met zout en (versgemalen) peper. Haal de kabeljauwfilets eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit 2 el olijfolie in een antiaanbakpan en bak de visfilets in 6 min. op hoog vuur aan weerszijden bruin. Prak de winterpeenblokjes grof en breng ze op smaak met de komijn, zout, (versgemalen) peper en citroensap naar smaak. Serveer met de ovenaardappeltjes en de visfilet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.