Ro­mi­ge bie­ten­soep

(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 199

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui fijn en de bieten in grove stukken. Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een grote soeppan, fruit hierin de ui lichtbruin. Schep de bieten en de aardappelblokjes erbij en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15-20 min. zachtjes doorkoken. Pureer de soep.
  2. Snijd de dille fijn en roer de dille erdoorheen, maar houd 2 el achter. Schep de soep in kommen en schep in iedere kom een eetlepel yoghurt, kruimel er wat gorgonzola over en bestrooi met de achtergehouden dille.

combinatietip:

Lekker met geroosterd (zuurdesem)brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Romige bietensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge bie­ten­soep

1
1
  • 2 rode uien
  • 1 kg gekookte bieten
  • 4 aardappelen

Snijd de ui fijn en de bieten in grove stukken. Schil en snijd de aardappelen in blokjes.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 2 liter kippenbouillon van tablet

Verhit de olie in een grote soeppan, fruit hierin de ui lichtbruin. Schep de bieten en de aardappelblokjes erbij en voeg de bouillon toe.

3
3

Breng aan de kook en laat 15-20 min. zachtjes doorkoken. Pureer de soep.

4
4
  • 15 g verse dille

Snijd de dille fijn en roer de dille erdoorheen, maar houd 2 el achter.

5
5
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 100 g gorgonzola

Schep de soep in kommen en schep in iedere kom een eetlepel yoghurt, kruimel er wat gorgonzola over en bestrooi met de achtergehouden dille.

combinatietip:

Lekker met geroosterd (zuurdesem)brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.