Irish stew

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 72

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een soeppan en braad hierin de stukjes vlees rondom aan. Schenk er 1 liter water bij, voeg het bouillonblokje en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees minimaal 4 uur op laag vuur zachtjes koken. Voeg het laatste uur de peen, de koolraap en de ui toe en kook de laatste 30 minuten de aardappelen mee. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi voor gebruik met de bosui.

Tip:

Dit recept is heerlijk met allerlei soorten groenten. U kunt dus de groenten gebruiken die u zelf het lekkerst vindt.

Tip:

Familierecept AllerHande 2 2008. Eileen woont ruim 35 jaar in Nederland, maar haar Ierse stoofpot blijft op tafel komen. Al haar vijf kinderen heeft ze ermee grootgebracht. Dochter Eleanor: 'De stew geeft me een nostalgisch familiegevoel.' Eileen: 'De enige groenten die groeiden in het Ierse klimaat waren uien, aardappelen, peen en kool. Hier in de supermarkt ontdekte ik groenten die we in Ierland niet kenden, zoals knolselderij en knoflook. In de loop der jaren heb ik meerdere varianten uitgeprobeerd.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.