Ba­li­ne­se kip (ajam Oka) van Bi­bi­an van Bok­ho­vens

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 6 personen
3 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de koenjit, peper, knoflook, rode peper en ui in de keukenmachine tot een geurige pasta. Wrijf de kip hiermee in en marineer hem een nacht afgedekt in de koelkast.
  2. Verwarm de olie in de wok of de friteuse tot 180 °C. Schep de kip om met het losgeklopte ei. Roer de bloem om met het paneermeel, knoflookpoeder, 1 tl zout en 1 tl peper.
  3. Haal de drumsticks door het bloem- kruidenmengsel en frituur ze in de wok of in de friteuse in 10-15 min. goudbruin en gaar.

Tip:

Lekker met orak arik (groenten met ei): Verhit 1 el olie in de wok, bak hierin 2 gesneden tenen knoflook en 1 gesnipperde ui met 1 verkruimeld bouillonblokje. Roer er stukken paksoi en 2 rauwe eieren door. Breng op smaak met ketjap.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.