Ge­vul­de ui­en­soep

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 830 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 min. wachten
(196)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 196

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een braadpan en schep de ui erdoor tot de ringen met een dun laagje olie zijn bedekt. Bak de uiringen tot ze lichtbruin kleuren. Bestrooi de ui met de suiker, de kerriepoeder en de bloem en laat de suiker op laag vuur smelten. Voeg de bouillon en de Provençaalse kruiden toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verwarm de ovengrill. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes, leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de kaas. Gratineer ze 4 minuten onder de voorverwarmde grill tot ze lichtbruin en krokant zijn. Schep de uiensoep in 4 kommen of diepe borden en leg er 1 of 2 kaascrostini's in. Serveer de rest van de kaascrostini's apart bij de soep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 101 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.