Cho­co­la­de-pe­can­koek­jes

  • nagerecht
  • 25 stuks
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 25 stuks
4 113

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de boter met de suiker en klop het ei erdoor. Voeg de nootmuskaat, cacaopoeder, het bakmeel en een mespunt zout toe en meng tot een soepel beslag. Schep de chocolade erdoor.
  2. Leg met behulp van 2 eetlepels 25 bergjes beslag ter grootte van een walnoot op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor 3 cm afstand tussen de bergjes en druk boven op elk bergje een pecannoot.
  3. Bak de koekjes in de oven in ca. 20 min. gaar.

Tip:

Je kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.