Pa­ling­sa­la­de

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de aardappelen in heel dunne plakjes (1 mm), bijv. met een kaasschaaf. Doe de aardappelplakjes in het kokende water en kook ze in 8 min. gaar. Giet ze af, laat ze een beetje afkoelen en verdeel ze dakpansgewijs over 4 borden. Snijd de paling in de lengte in lange, dunne reepjes en leg ze over de aardappelplakjes. Pureer met een staafmixer de sour cream en de dille tot een dressing, breng op smaak met peper en zout en druppel over de palingsalade. Leg er wat olijven op en bestrooi het geheel met versgemalen peper.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.