Meer­gra­nen-groen­te­piz­za's

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kneed van de broodmix met de olie en 150 ml handwarm water een soepel deeg. Laat het deeg in een kom onder een schone theedoek op kamertemperatuur 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Verdeel het deeg in 4 porties en vorm er 4 ballen van. Rol op een met bloem bestoven aanrecht elke deegbal uit tot een bodem van maximaal 1/2 cm dik. Leg de pizzabodems op de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatenblokjes over de pizza-bodems en beleg ze met de champignons, paprika, rode ui en courgette. Bestrooi de groenten met zout en peper naar smaak. Scheur de mozzarella in kleine plukjes en verdeel ze over de groenten. Bak de pizza's in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Bedruppel de pizza eventueel met wat extra olijfolie.

Tip:

Te pittig? Leg de rode ui 5 minuten in ijskoud water. Hij wordt dan wat milder van smaak.

Tip:

Weinig tijd? Vervang de groenten door panklare Italiaanse roerbakmix.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.