Groen­te­bur­ger met avo­ca­dosal­sa

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui, komkommer en avocado in kleine stukjes. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de groenteburgers 4-6 min. aan beide kanten goudbruin. Meng in een grote schaal met de peen julienne. Halveer de limoen en pers naar smaak erboven uit. Naar smaak peper en zout toevoegen.
  2. Snijd de bolletjes open, schep op elk broodje een lepel salsa, leg de groenteburger erop en bedek met het kapje.
  3. Leg de burgers op grote borden. Serveer met de rest van de salsa erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 456 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 06-07

Groenteburger met avocadosalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­bur­ger met avo­ca­dosal­sa

1
1
  • 3 el olijfolie
  • 4 groenteburgers
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de ui, komkommer en avocado in kleine stukjes. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de groenteburgers 4-6 min. aan beide kanten goudbruin.

2
2
  • 150 g peen julienne
  • 1 limoen

Meng in een grote schaal met de peen julienne. Halveer de limoen en pers naar smaak erboven uit. Naar smaak peper en zout toevoegen.

3
3
  • 4 bruine harde bolletjes

Snijd de bolletjes open, schep op elk broodje een lepel salsa, leg de groenteburger erop en bedek met het kapje.

4
4

Leg de burgers op grote borden. Serveer met de rest van de salsa erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.