Ti­la­pia met dop­erwt­jes en rijst

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Doperwtjes in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 10 min. gaarkoken. Afgieten en terug in pan doen. Ondertussen blaadjes van munttakjes trekken. Kleine apart houden en grote in zeer smalle reepjes snijden. Apart houden. Bosuitjes, ook het groen, schuin in smalle ringen snijden. Olie in koekenpan verhitten. Hierin helft bosuitjes 2 min. bakken. Helft taugé en muntreepjes 1 min. meebakken. Aan doperwtjes toevoegen. Tilapia in stukjes verdelen en met saus door doperwtjes scheppen en 2 min. doorwarmen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Rest taugé, bosuitjes en muntblaadjes erdoor mengen. Rijst over 4 borden verdelen. Tilapia met dorperwtjes erop scheppen en met taugémengsel bestrooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 531 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.