Vis­ta­ji­ne met abri­ko­zen en saf­fraan

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tajine of grote braadpan met dikke bodem

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knolselderij schillen en in blokjes snijden. In ruim kokend water met zout naar smaak ca. 5 min. koken. Afgieten. Groen van knolselderij wassen en fijnsnijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. Tomaat in partjes en abrikozen in reepjes snijden. Olie verhitten in tajine of stoofpan. Hierin blokjes knolselderij, ui, knoflook en tomaat 4 min. bakken. Helft abrikozen erdoor roeren. Zout en peper naar smaak erover strooien. Visfilet inwrijven met shoarmakruiden en op knolselderijmengsel in tajine of pan leggen. Rest abrikozen erover verdelen. Deksel erop leggen en ca. 10 min. zachtjes laten garen. Saffraan losroeren in 2 el heet water. Saffraanwater en selderijgroen over vis verdelen en nog ca. 2 min. zachtjes met deksel op pan laten pruttelen. Vistajine verdelen over 4 borden en brood in grove stukken erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 674 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.