Ge­bak­ken rijst met kip­fi­let en sa­té­saus

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Selderie grof hakken. Paksoi in repen snijden. Ui en knoflook pellen. Ui en 3 tenen knoflook snipperen. 1 teen knoflook persen en mengen met 1 el olie, 1 tl zout en 1 tl peper. Kip in lengte doormidden snijden en elk stuk rondom met knoflookolie inwrijven. Kip in droge koekenpan in ca. 8 min. bruin en gaar bakken. 1 el olie in wok verhitten en hierin paksoi 3 min. roerbakken. 1/2 tl gesnipperde knoflook, zout en peper naar smaak toevoegen. Uit wok scheppen en afgedekt warmhouden. Wok drogen met keukenpapier. Rest olie verhitten en hierin ui en peen 3 min. bakken. Rest knoflook toevoegen. Rijst losroeren en erdoor scheppen, 2 min. roerbakken. 3/4 selderie en naar smaak zout en peper toevoegen. Satésaus verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Rijst en groenten naast elkaar op 4 borden scheppen. Kip ertussen leggen, saus erover scheppen en met selderie bestrooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 468 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 02-03

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.