Pas­ta met boe­ren­kool en ge­droog­de to­maat

Alleskunner boerenkool kan ook in de pasta. En hij neemt de rookworst mee.

(157)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Alleskunner boerenkool kan ook in de pasta. En hij neemt de rookworst mee. 4 personen
3 157

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tomaten af, vang de olie op en snijd de tomaten in reepjes. Snijd de ui fijn en de knoflook in plakjes. Verhit 4 eetlepels van de tomatenolie in een wok. Bak de ui en knoflook 2 min. in de olie. Schep dan de boerenkool er in gedeelten door en laat de kool al omscheppend in 3-4 minuten slinken.
  2. Schep de tomaatreepjes en een volle soeplepel met kookvocht van de pasta door de boerenkool en laat het geheel in circa 10 minuten zachtjes gaar worden. Snijd de rookworst schuin in lange plakken en rooster deze in een grillpan of onder een hete ovengrill knapperig bruin. Roer de pasta door het boerenkoolmengsel.
  3. Warm het gerecht nog heel even door en roer er eventueel nog een scheutje olie van de tomaten door. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer de pasta met boerenkool in warme diepe borden en leg de plakken rookworst erop. Garneer met de kaaskrullen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 97 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.245 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met boe­ren­kool en ge­droog­de to­maat

1
1
  • 300 g rigatoni
  • 320 ml semi-zongedroogde tomaten
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tomaten af, vang de olie op en snijd de tomaten in reepjes. Snijd de ui fijn en de knoflook in plakjes. Verhit 4 eetlepels van de tomatenolie in een wok.

2
2
  • 300 g boerenkool

Bak de ui en knoflook 2 min. in de olie. Schep dan de boerenkool er in gedeelten door en laat de kool al omscheppend in 3-4 minuten slinken.

3
3

Schep de tomaatreepjes en een volle soeplepel met kookvocht van de pasta door de boerenkool en laat het geheel in circa 10 minuten zachtjes gaar worden.

4
4
  • 350 g rookworsten

Snijd de rookworst schuin in lange plakken en rooster deze in een grillpan of onder een hete ovengrill knapperig bruin. Roer de pasta door het boerenkoolmengsel.

5
5

Warm het gerecht nog heel even door en roer er eventueel nog een scheutje olie van de tomaten door. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

6
6
  • 50 g Grana Padano

Serveer de pasta met boerenkool in warme diepe borden en leg de plakken rookworst erop. Garneer met de kaaskrullen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.