Cal­do ver­de (boe­ren­kool­soep op z'n Por­tu­gees)

(227)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 227

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizoblokjes zachtjes uit tot ze krokant en bruin zijn. Schep ze op een bordje. Fruit de ui in hetzelfde bakvet zachtjes glazig. Schep de aardappelblokjes en boerenkool door de ui en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en kook de soep in 15-20 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer tot hij een grove structuur heeft. Roer de chorizoblokjes erdoor en warm de soep nog heel even door. Breng pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de caldo verde in grote soepkommen. Lekker met grove sneden vloerbrood.

variatietip:

Maak dit recept met Hollandse boerenkool of met Italiaanse cavolo nero.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Caldo verde (boerenkoolsoep op z'n Portugees)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cal­do ver­de (boe­ren­kool­soep op z'n Por­tu­gees)

1
1
  • 250 g chorizoworst
  • 3 el olijfolie

Snijd de chorizo in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de chorizo zachtjes uit tot ze krokant en bruin zijn. Schep ze op een bordje.

2
2
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 1 grote ui

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snipper de ui. Fruit de ui in hetzelfde bakvet zachtjes glazig.

3
3
  • 300 g boerenkool
  • 1½ liter kippenbouillon

Schep de aardappel en boerenkool door de ui en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en kook de soep in 15-20 min. zachtjes gaar.

4
4

Pureer de soep met een staafmixer tot hij een grove structuur heeft. Roer de chorizo erdoor en warm de soep nog heel even door.

5
5

Breng pittig op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer de caldo verde in grote soepkommen. Lekker met grove sneden vloerbrood.

variatietip:

Maak dit recept met Hollandse boerenkool of met Italiaanse cavolo nero.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.