Ge­pof­te aard­ap­pel met rul­ge­bak­ken worst­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 225 °C. Hol met een scherp mes de aardappelen gedeeltelijk uit. Snijd het velletje van de worsten, kneed wat paprikapoeder door het worstvlees en vul de aardappelen hier ruim mee. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie. Pof ze in de voorverwarmde oven in 45-60 min. gaar. Controleer of de aardappel gaar is door er met een schilmesje in te steken; als het mesje gemakkelijk door het kruim glijdt, is de aardappel gaar. Roer de knoflook en de bieslook door de yoghurt en breng het sausje op smaak met zout en peper. Neem de aardappelen uit het aluminiumfolie en schep er ruim yoghurtsaus overheen. Geef de rest van de yoghurtsaus apart erbij. Lekker met andijviesalade.

video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.