Vis­pas­tei­tje met ap­pel-wor­tel­sa­la­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in blokjes. Schep ze om met 1 el citroensap. Klop van de rest van het sap, 3 el olie en zout en peper een dressing en meng met de wortelrasp en appel. Snijd de koolvis in blokjes. Smelt in een pan met dikke bodem 3 el olie en fruit de ui. Voeg de bloem ineens toe en roer met een houten spatel 2-3 minuten op laag vuur. Verkruimel het bouillontablet boven de pan, schenk in beetjes 600 ml koud water erbij en blijf met een garde goed roeren. Voeg de koolvis toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd het deksel langs de rand van de pasteibakjes los. Leg de bakjes met de deksels op de met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Breng de visragout op smaak met de slagroom, de dille en zout en peper. Zet de pasteibakjes op 4 borden, schep er de ragout in en serveer met de appel-wortelsalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.