Oven­aard­ap­pe­len met ge­roos­ter­de worst

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 78

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon onder stromend water en snijd ze in partjes.
  3. Haal de tenen knoflook los; verwijder de losse schilletjes, maar pel de tenen niet. Verdeel de aardappelpartjes met de knoflook over de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de aardappelen met zout naar smaak en besprenkel met de olie. Leg de worsten tussen de aardappelpartjes en rooster alles in de voorverwarmde oven in 40-45 min. goudbruin en gaar; schep halverwege om.
  4. Meng de slasaus met 1 el water en de mosterd en breng op smaak met peper en zout. Doe de kool met de bleekselderij in een schaal en schep de mosterddressing erdoor.
  5. Leg de worsten op 4 borden en schep er de koolsalade en de aardappelen met de knoflook bij. Laat iedereen aan tafel zelf de zachte knoflook uit de schil drukken. Lekker met Zaanse mosterd bij de worst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.