Jacks aard­ap­pel­gra­tin met ka­ten­spek

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 55

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de knoflook door de zachte boter en wrijf hier de ovenschaal mee in. Leg een laag aardappelschijfjes in de schaal en bestrooi die met zout, (versgemalen) peper en nootmuskaat. Strooi hierop wat snippers katenspek en een laag kaas. Leg op de kaas weer een laagje aardappelen, breng opnieuw op smaak met zout, peper en nootmuskaat, een laag katenspek en een laag kaas. Herhaal dit. Strooi de Provençaalse kruiden over de schotel en schenk er zo veel melk bij dat de aardappelen net onder staan. Zet de schaal 1 uur in de oven, schenk nu de slagroom over de ovenschotel en zet hem nog 10 min. in de oven tot zich een goudbruin korstje vormt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.