Pof­fer­tjes met da­del­saus

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smelt de boter en breng deze met de suiker en 100 ml water aan de kook. Schep de fijngesneden dadels erbij en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Verwarm de poffertjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel ze over 4 schaaltjes. Snijd de blaadjes van de munt in dunne reepjes. Schenk de dadelsaus over de warme poffertjes en bestrooi met de fijngesneden munt.

Tip:

Zet een kopje thee van de rest van de munt. Giet kokend water bij de takjes en laat even trekken. Lekker met een flinke schep suiker of honing!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.