Gro­ve boe­ren­kool­ta­pe­na­de

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en fruit de knoflook heel zachtjes aan. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente al omscheppend slinken. Voeg 3 eetlepels water toe, laat de boerenkool in 2-3 minuten beetgaar worden en het vocht weer verdampen. Laat de boerenkool iets afkoelen. Doe de boerenkool over in de keukenmachine. Voeg de olijven, de kappertjes en de reepjes ansjovis toe en meng alles tot een grove tapenade waarin nog stukjes olijf zichtbaar zijn. Doe dit door de keukenmachine steeds kort, met onderbrekingen, te laten draaien. Roer 3 eetlepels olijfolie door de boerenkooltapenade en breng hem pittig op smaak met citroenpeper. Laat de tapenade minstens een uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Serveer de boerenkooltapenade in een mooi schaaltje. Lekker met in een grillpan geroosterde plakjes stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.