Pa­pri­ka-to­ma­ten­soep met vis­pa­té­cros­ti­ni

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven verwarmen op 220 °C. Blaadjes van basilicum apart houden en steeltjes fijnsnijden. Tomaten in stukjes snijden. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. 4 el olijfolie in diepe pan verhitten en hierin ui 3 min. bakken. Knoflook toevoegen en1 min. meebakken. Tomaten en basilicumsteeltjes toevoegen en nog 2 min. bakken. Paprika's met vocht uit pot en nog 1/2 l water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontabletten toevoegen en roeren tot ze zijn opgelost. Soep 10 min. zachtjes koken. Soep met staafmixer in paar min. helemaal fijnmalen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Ciabatta in 16 sneetjes snijden. Aan beide kanten met beetje olijfolie bestrijken, op bakplaat leggen en 5 min. in hete oven bakken. Dun met vispaté bestrijken en op elk 1 blaadje basilicum leggen. Soep in 4 soepborden scheppen, rest basilicum erover knippen en crostini met vispaté erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 488 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 52-01

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.