Bla­der­deeg­sand­wich met peer en kaas

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 220 °C. Bakplaat met bakpapier bedekken. Plakjes bladerdeeg op bakpapier leggen. In hete oven in ca. 12 min. goudbruin bakken. Bleekselderij schoonmaken en in smalle boogjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. Olie in wok verhitten en hierin bleekselderij en uienringen met zout naar smaak 8 min. bakken. Geregeld omscheppen. Na 5 min. peen toevoegen en samen nog 3 min. bakken. Kaas ondertussen in heel kleine blokjes snijden. Dadels in reepjes snijden. Peren schillen en halveren. Klokhuis verwijderen en peer in stukjes snijden. Dadels, peer en naar smaak peper aan uienmengsel toevoegen. Vuur uitzetten en kaas erdoor scheppen. Bladerdeeg met scherp kartelmes horizontaal in tweeën snijden. Onderkanten op vier borden leggen. Uimengsel erover verdelen en bovenkant van deeg erop zetten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 52-01

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.