Kaas­plank­je met da­delsal­sa

Nadenken over welke kazen? Dat hebben wij al voor je gedaan.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 930 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Nadenken over welke kazen? Dat hebben wij al voor je gedaan. 4 personen
3 121

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Ontpit en snijd de dadels fijn, hak de walnoten fijn en snijd de basilicum. Meng met het citroenrasp, citroensap, de walnoten en het basilicum en laat minstens 15 min. staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  2. Leg de kazen op een grote plank, doe de dadelsalsa in een schaaltje en zet deze in het midden van de plank. Serveer met puntjes muesli-notenbrood, boulogne stokbrood en pain de Bastille.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 930 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 73 g
    waarvan verzadigd 42 g
  • natrium 1.755 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kaasplankje met dadelsalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­plank­je met da­delsal­sa

1
1
  • ½ citroen
  • 250 g verse dadels
  • 50 g walnoten
  • 2 el basilicum

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Ontpit en snijd de dadels fijn, hak de walnoten fijn en snijd de basilicum.

2
2

Meng met het citroenrasp, citroensap, de walnoten en het basilicum en laat minstens 15 min. staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

3
3
  • 250 g roombrie
  • 150 g blauwaderkaas
  • 150 g port salut
  • 250 g oude kaas
  • 2 sneetjes muesli-notenbrood
  • ½ Boulogne stokbrood
  • 2 sneetjes pain de Bastille

Leg de kazen op een grote plank, doe de dadelsalsa in een schaaltje en zet deze in het midden van de plank. Serveer met puntjes muesli-notenbrood, boulogne stokbrood en pain de Bastille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.