Aard­ap­pel­sa­la­de

  • bijgerecht
  • 10 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 10 personen
3 51

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 1-2 cm en kook ze in 10 minuten beetgaar. Klop in een grote schaal het citroensap met de mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de tijm, olijven, kaas en kappertjes erdoor. Giet de aardappelen af en schep de nog warme blokjes door de dressing. Laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur en laat daarna nog minstens een halfuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Schep vlak voor het serveren de salade luchtig om en schep de botersla erdoor.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.