Schol­rol­le­tjes

  • hoofdgerecht
  • 10 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 10 personen
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • staafmixer
  • lage ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm 3 el olijfolie in een hapjespan. Bak de ui, knoflook en peen 2-3 min. met het paprikapoeder, de komijn, sambal en zout en peper. Besprenkel met 2 el citroensap en 3 el water en smoor de wortel afgedekt in 15-20 min. gaar. Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de scholfilets in de lengte, wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Laat ze 5 min. liggen. Pureer het wortelmengsel fijn en laat iets inkoken. Bestrijk de scholfilets met de wortelpuree, rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker. Schenk de sherry op de bodem van de ovenschaal, leg hierin de rolletjes naast elkaar en laat ze in de oven in 10-15 min. gaar worden. Laat ze in de ovenschaal afkoelen. Leg de scholrolletjes met een spatel op een schaal. Klop het vocht uit de ovenschaal met 2 tl citroensap, 3 el olijfolie en zout en peper tot een dressing en druppel die over de scholrolletjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.