Ge­bak­ken aard­ap­pe­len met knof­look

Knoflook, chilivlokken en een beetje zeezout en deze aardappelen zijn op voor je het weet.

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Knoflook, chilivlokken en een beetje zeezout en deze aardappelen zijn op voor je het weet. 15 personen
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was of schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van 2-3 cm. Bewaar de aardappelstukjes in een pan met ruim koud water, zodat ze niet verkleuren. Dep de aardappelen met een keukendoek of -papier goed droog, voordat je ze verder bereidt. Verhit de olijfolie in de hapjespan.
  2. Pel de knoflook. Voeg de blokjes aardappel en de knoflookteentjes toe en bak ze in 50-55 min. gaar op laag tot middelhoog vuur met de deksel op de pan. Schud de pan af en toe, zodat het niet aanbakt (houd de deksel er wel op). Bestrooi de aardappelen met het zout en de chilivlokken en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken aardappelen met knoflook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken aard­ap­pe­len met knof­look

1
1
  • 2 kg Pommes culinair

Was of schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van 2-3 cm. Bewaar de aardappelstukjes in een pan met ruim koud water, zodat ze niet verkleuren.

2
2
  • 100 ml olijfolie

Dep de aardappelen met een keukendoek of -papier goed droog, voordat je ze verder bereidt. Verhit de olijfolie in de hapjespan.

3
3
  • 2 bollen knoflook

Pel de knoflook. Voeg de blokjes aardappel en de knoflookteentjes toe en bak ze in 50-55 min. gaar op laag tot middelhoog vuur met de deksel op de pan.

4
4
  • 1 mespunt grof zeezout
  • 1 mespunt chilivlokken

Schud de pan af en toe, zodat het niet aanbakt (houd de deksel er wel op). Bestrooi de aardappelen met het zout en de chilivlokken en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.