Re­gen­boog­ter­ri­ne

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 15 personen
3 113

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • groot bakblik waar cakevorm in past
  • cakevorm (30 cm), ingevet, met bakpapier bekleed

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de worteltjes in 15-20 min. zacht. Mix de witte kaas met de ricotta en de eieren, voeg peper (en zout) toe. Verdeel het mengsel in 5 porties: 3 kleine en 2 iets grotere. Snijd de helft van de paprika's in plakken en bedek hiermee de bodem van de cakevorm. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pureer in 3 aparte schalen de worteltjes, de andere helft van de paprika's en de tomaat met de 3 kleine porties van het ricottamengsel. Pureer het basilicum met 1 grotere portie (de andere grotere portie blijft wit). Schep een laag paprika-ricottamengsel in de cakevorm en zet dat in het bakblik. Doe wat kokend water in het bakblik en zet het 10-12 min. in de oven. Schep er een laag van het tomaten-ricottamengsel op, bak 10 min. in de oven. Schep een laag wortel-ricottamengsel erop, bak 10 min. in de oven. Schep de witte laag erop en bak 10 min. in de oven. Schep tot slot de basilicum-ricottalaag erop en dek af met de tuinerwten. Bak nog eens 10 min. Laat afkoelen. Bewaar de terrine tot het serveren in de koelkast. Snijd de terrine in 15 plakken en leg er rucola bij.

Tip:

U kunt de regenboogterrine een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.