Ge­vo­gel­te­bouil­lon

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 15 personen
3 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp een theelepel oranje schil van de mandarijn. Pureer in de keukenmachine de kipfilet met de mandarijnenrasp, de noten, het ei en de crème fraîche tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper. Pers de mandarijn. Breng de fond met 1 liter water, de vermout en het mandarijnensap aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Maak met 2 natte theelepels ovale balletjes van het kip-pistachemengsel. Maak de lepels telkens opnieuw nat. Schep met een schuimspaan de balletjes in de soep en laat ze in 3-4 minuten gaar worden. Schep de balletjes uit de soep, laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast tot gebruik. Vlak voor het serveren: Breng de soep opnieuw aan de kook en warm de balletjes 1-2 minuten mee. Rol de slablaadjes strak op en snijd ze in heel dunne reepjes. Neem de soep van het vuur, strooi de slareepjes erin en serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.