Ge­fri­tuurd ijs

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 635 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(164)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 164

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bekleed een groot plat bord met bakpapier, schep hier 4 bollen ijs op en zet 1 uur in de vriezer. Strooi het paneermeel, de amandelen en kaneel in een diep bord. Splits de eieren en doe het eiwit in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord. Rol de ijsbollen een voor een door de bloem en dan door het eiwit en het paneermeelmengsel. Leg de ijsbollen terug op het bord en laat ze weer 1 uur goed aanvriezen. Rol nogmaals door de bloem, het eiwit en het paneermeelmengsel en zet weer 1 uur in de vriezer. Zorg dat de ijsbollen rondom goed gepaneerd zijn, zodat het ijs niet kan lekken tijdens het frituren. Verhit de olie tot 175 °C. Frituur de ijsbollen in maximaal 1 min. rondom goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op borden. Bestrooi de borden met een (thee)zeefje met poedersuiker en zet er een glaasje appelcider bij.

Tip:

Lekker met appelchips: Verwarm de oven voor op 125 °C. Snijd een 1/2 appel (bijv. jonagold) in dunne plakjes (minimaal 8 stuks). Verdeel de appelplakjes over de bakplaat en bak ze in 1 uur tot 1 1/2 uur (afhankelijk van de dikte) droog en krokant.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.