Kip in zout­korst

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 50 min. wachten
(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
3 33

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • vijzel
  • braadslede

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen 1 sinaasappel schoon, rasp van de oranje schil en houd de rasp apart. Halveer de vruchten en stop ze met de kruidenmix in de buikholte van de kippen. Druk deze weer goed dicht. Maak een mengsel van de uit de zakjes gehaalde thee, het zeezout en de eiwitten. Verdeel een gedeelte ervan over de bodem van de braadslede en leg de kippen erop. Bedek elke kip goed met de rest van het zoutmengsel, druk goed aan en besprenkel ze met wat druppels water voor een extra stevige korst. Bak de kippen in de oven in 90 minuten gaar, en laat ze daarna buiten de oven nog 15-20 minuten rusten. Stamp in de vijzel de peperkorrels grof en meng ze met de olijfolie, peterselie, knoflook en apart gehouden sinaasappelrasp. Breek de zoutkorst aan tafel. Verwijder het zout en de huid. Verdeel de kippen over 8 borden en druppel er wat sinaasappelolie over.

video

Be­rei­den in zout­korst

Instructievideo - 01:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.