Pa­pri­ka­room­soep

In een feestelijk bakje van bladerdeeg.

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(329)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht In een feestelijk bakje van bladerdeeg. 6 personen
4 329

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • 6 ovenvaste soepkommen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de knoflook zonder hem te kleuren. Laat de paprika uitlekken. Voeg toe aan de knoflook en bak 3-4 min. mee. Ris de blaadjes van de tijm, voeg deze toe samen met de tomatenblokjes, fond en de slagroom en laat 15 min. zachtjes op laag vuur koken.
  2. Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien en splits de eieren. Bewaar de dooier (het eitwit wordt niet gebruikt).
  3. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met (vers)gemalen peper en zout. Houd de soep warm op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de plakjes bladerdeeg aan één kant dun met de eidooier. Schep de soep in de kommen.
  4. Bestrijk ook de rand van de kommen dun met de eidooier en leg er de deegplakjes op met de ingesmeerde kant boven. Druk het deeg licht aan, snijd eventueel overhangend deeg weg en bak de deeghoedjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Bestrooi het deeg met de paprikapoeder en serveer direct.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 670 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Paprikaroomsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka­room­soep

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de knoflook zonder hem te kleuren.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 465 g geroosterde paprika's

Laat de paprika uitlekken. Voeg toe aan de knoflook en bak 3-4 min. mee.

3
3
  • 2 el verse tijm
  • 400 g tomatenblokjes
  • 380 ml gevogeltefond
  • 200 ml slagroom

Ris de blaadjes van de tijm, voeg deze toe samen met de tomatenblokjes, fond en de slagroom en laat 15 min. zachtjes op laag vuur koken.

4
4
  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 2 eieren

Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien en splits de eieren. Bewaar de dooier (het eitwit wordt niet gebruikt).

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

5
5

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met (vers)gemalen peper en zout. Houd de soep warm op laag vuur.

6
6

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

7
7

Bestrijk de plakjes bladerdeeg aan één kant dun met de eidooier. Schep de soep in de kommen.

8
8

Bestrijk ook de rand van de kommen dun met de eidooier en leg de deegplakjes erop met de ingesmeerde kant boven.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

9
9

Druk het deeg licht aan, snijd eventueel overhangend deeg weg en bak de deeghoedjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

10
10
  • 1 mespunt paprikapoeder

Bestrooi het deeg met de paprikapoeder en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.